dimarts, 17 de novembre del 2009

Què se n'ha fet de l'Urkel?

Una de les coses que més preocupen la ciutadania és on han anat a parar aquells personatges que durant anys van formar part de la seva vida i, de sobte, en van desaparèixer tot deixant un buit difícil de tornar a omplir. Un dels personatges de què parlo és el de l'Steve Urkel, protagonista de la sitcom nord-americana Family Matters, coneguda a l'estat espanyol com a Cosas de Casa.


Doncs bé, l'entranyable i al mateix temps empipador Urkel va ser interpretat per l'actor Jaleel White entre 1989 i 1998, que es diu aviat. Havia fet algun paper petit per a la petita i la gran pantalla, però  va quedar encasellat per sempre amb el seu personatge més famós. Que, per cert, havia de sortir només en un episodi, però va agradar tant que es va quedar a la sèrie.


Aquí el tenim el dia que va conèixer en Carl Winslow, el pare de la seva estimada Laura, que després d'allò va haver d'aprendre a viure amb la presència constant d'aquell marrec que li feia perdre la paciència amb extrema facilitat.


En un anunci de televisió, parlant normal. I més enrere, quan encara no era famós, el 1984 (quan tenia 8 anys), va fer un anunci d'Oreo:


Tornant al personatge de l'Steve Urkel, va aconseguir tanta popularitat que fins i tot va fer algun cameo a la sèrie Full House (Padres Forzosos):


No es va estar tampoc de sortir, tot i que amb un personatge diferent, a l'altra gran sitcom de negres, afroamericans o gent de color, dels 90, El Príncep de Bel-Air:


Això passava el 1995, a la sisena temporada de la sèrie. Una faceta no tan coneguda d'en Jaleel White és la d'actor de doblatge, per exemple com a veu habitual d'en Sonic als dibuixos animats protagonitzats per la mascota de Sega:


També va aparèixer en un episodi de la sèrie Boston Legal el 2007, ja fora del que era el personatge de l'Steve Urkel. En cinema, el més conegut que ha fet ha estat un paper a Dreamgirls, molt recomanable pel·lícula de 2006:



Aquest mateix 2009 se l'ha pogut veure a la pel·lícula Road to the Altar:




En Jaleel White, doncs, ha fet força feines, tant a la televisió com al cinema, encara que la majoria no ha sortit dels Estats Units. Ara, per a ell hi ha hagut vida després de Family Matters, més enllà del rumor que afirmava que havia mort d'una sobredosi, de sida o per suïcidi, segons la versió. L'única persona que va morir va ser l'actriu que feia de Myra (la xicota de l'Urkel temporalment), la Michelle Thomas, víctima d'un càncer d'estómac uns mesos després d'acabar la sèrie. Així doncs, l'Urkel actualment té 32 anys i és més o menys així:

3 comentaris:

  1. Saps que és el millor???
    L'anunci!! "my LIBRARY CARD!"

    :-)

    ResponElimina
  2. :) M'ha agradat molt que parlessis de l'Urkel, gràcies a ell vaig descobrir l'acordió :) i que l'amor sempre acaba triomfant! :)

    ResponElimina