dijous, 17 de setembre del 2009

L'altre Josep Guardiola

Pel títol ja us podeu imaginar que no parlo de l'actual entrenador del Barça, aquell home en què ningú no confiava quan va arribar del Barça B com a opció d'emergència després que l'entitat no aconseguís fitxar cap entrenador mediàtic i que al final ens ha donat 5 títols de primer ordre, en el que és sens dubte la millor època de la història del F.C. Barcelona. No, parlo de l'altre Josep Guardiola, també conegut a les Espanyes com a José Guardiola.


Parlo d'aquest...


...Que també és aquest.


José Guardiola va néixer a Barcelona, no pas a Santpedor, el 1930 i encara viu. Amb el sobrenom de "El crooner de España" és un cantant de balades especialitzat en versionar al castellà cançons en altres idiomes, però també té producció pròpia com la coneguda "Di, papá", i ha cantant igualment, tot i que menys, en català. De fet, ha treballat sobretot en la llengua de Cervantes, i se l'acostuma a anomenar José, més que Josep, tal com l'entrenador del Barça el coneixem més aviat com a Pep.


Va tenir molt d'èxit sobretot als anys seixanta (va obtenir un dotzè lloc al Festival d'Eurovisió del 63), i fa un parell d'anys va celebrar els seus 50 anys en actiu amb el disc la portada del qual és la segona fotografia que he posat. A més, té el rècord europeu de cançons enregistrades, amb 540. Escoltem-lo: 




Bé, ja veieu que aquest bloc serveix per a aprendre sempre alguna cosa, i com a mínim em serveix a mi, ja que mentre busco informació aprenc un fotimer de coses. En aquest cas m'ha sobtat molt una dada: les semblances entre aquest cantant i el míster del que està considerat ara com a millor equip del món acaben amb el nom, i és que en Pepe Hucha (un altre sobrenom de l'artista) és la veu d'un dels himnes que ha tingut l'Espanyol, el de 1975 a 1981! Es veu que és perico de tota la vida i ha viscut alguna anècdota graciosa amb la coincidència del nom.


 


Disculpeu la mala qualitat del so. Per cert, l'himne és bilingüe, una absurditat que jo, personalment, mai no entendré. O sigui, parla el que vulguis, però no barregis perquè empobreixes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada